:): your choice
Kritikák, tippek, motivációk, személyes és még több >

2017. augusztus 9.

059. Lessünk be Amy birodalmába! } #kritika

Elérkezett az idő a blog első kritikájához, ami nem máshoz íródik, mint a mi drága Amynkhez, avagy Amcihoz, Amyanyóhoz, aki a nox-arcana.gportal.hu-n tevékenykedik. ♡ Tekintve, hogy nem csak a blogjának vagyok olvasója, hanem nap mint nap beszélünk, azt hiszem, hogy egy teljesen őszinte véleményt tudok írni róla és a blogos munkásságáról. Próbálkoztam nem túl elfogult lenni, szóval vigyázz Amy, igazán kegyetlen leszek! 😃
Olvasnál a te blogodról is egy kritikát? Bővebb infó és jelentkezés ITT. »
„Neved: Amy Black
Oldalad linkje: nox-arcana.gportal.hu
Oldalad témája: blog meg minden olyan, ami érdekel (jó gagyi xd)
E-mail: van chatem, de írhatsz FB-n is ;)
Miről kérsz kritikát: 3in1, kérem az ostort :D najónem :D
A kinézet saját: igen ^^”
Kinézet: Amióta olvaslak, nem volt olyan kinézeted, ami ne tetszett volna. A mostaninak már az előző verzióját is faltam, mikor nem volt fejléc, hanem az oldalsáv első moduljába illesztetted be a menüpontokat. Annak teljesen blogos feelingje volt, míg a mostani inkább egy magazinos érzetet kelt, ami persze nem gond, mert nekem ez a megoldás is veszettül tetszik. A blogos csoportban vacilláltál azon, hogy tegyél-e még valamit a fejlécbe, de szerintem jól döntöttél, hogy így hagytad, néha a kevesebb több. Az is tetszik még benne, hogy az oldalcímnek egy serif betűtípust választottál, a leírásnak pedig egy sans serifet, mert nagyon jól mutatnak így együtt. Ha tovább nézelődünk az oldalon, feltűnhet, hogy minden apróságra ügyeltél: minden fő elem (fejléc, modulcímek, bejegyzéscímek, dátumok stb.) középre van igazítva, a bejegyzések tartalma sorkizártra van állítva, nem feledkeztél meg a kijelölés színéről sem, s a görgetősávot is kicsinosítottad, és még sorolhatnám. Utóbbiról had írjak egy kis negatívat, mert ennyi nyáladzás után már az is kell. 😜 Alapvetően egy világos kinézetet alkottál, ehhez képest a görgetősáv nagyon sötét. Nem szerencsés választás a fekete alapon sötétlila, mert kissé egybeolvad, és nem passzol a kinézet többi - világos - eleméhez. Ha ezen világosítasz, máris „egészebb” lesz az oldal. A lapozó színével kapcsolatban ugyanez: a fekete hover helyett lehetne inkább sötétlila, mert a fő elemek az oldaladon nem ennyire sötétek, ez pedig szintén kitűnik. Mint ahogyan az oldalakban pl. az „ABOUT.” és a többi felirat fekete háttere is. Ha ezeket meg szeretnéd tartani feketének, vihetnél az oldalsávba (és akár a fejlécbe is, például a Nox Arcana felirat háttere lehetne fekete, míg a betűszín fehér, bár szerintem a mostani verzió csinosabb így) ebből a színből. Az extrák menüpontban a képek szegélye sem illik a kinézethez, ha nem akarsz minden ilyesmit lilára állítani, akkor az megkaphatná akár a háttér színét.
Az oldalad Chrome-ból és Operából tökéletesen működik, viszont ugyanez Firefoxból és telefonról már nem mondható el. Firefoxban (a legújabb verziójában) a fejléc formázatlan, ugyanez igaz a modulok első betűire, az oldalsávban listázott címkékre, cserékre, oldalinfókra és a lapozóra. Telefonról (a Windows Phone-okra elérhető Microsoft Edge böngészőből) külsőleg minden rendben van, viszont amikor nagyítani próbálok, minden áron az oldalsávra nagyít, így a bejegyzéseid nem tudom elolvasni. UC Browserből (ugyancsak Windows Phone-ról) pedig az történik, mint gépről Firefoxból, erről pedig itt láthatsz pár képernyőfotót is. Nem tudom, hogy ezek mindenhol így néznek-e ki, vagy csak egyeseknél (szerencsés kiválasztottaknál 😂), de nálam bizony nem működnek megfelelően. Biztosan valami olyan kódot használhattál, amelyeket ezek a böngészők nem támogatnak.
Összességében külsőleg szép, letisztult oldalad van, amin nem veszik el a szemünk, könnyen el lehet igazodni rajta. A képek kiválasztásához is van érzéked, mind jó minőségűek és esztétikusak. Gyönyörű színeket választottál, harmonikus az oldal, és nem túlzottan őszies, tehát nyáron nem veszi el teljesen a hangulatot a jégkrémektől és medencézéstől, mégis megalapozza a kedvünket az őszhöz. Még az én falusi netem is gyorsan betölti, ami köszönhető annak, hogy nem pakoltad teli mindenféle felesleges dologgal. A kinézet jól illik hozzád, a kedvenc színed használtad fel benne, hoztad a stílusod a designkészítésben, ami egyedivé teszi a blogod. Az egész azt tükrözi, hogy „hellóka, nekem egyedi szerkesztőm van”, szóval az újonnan betévedők figyelmét is felkeltheti, mert ilyen kinézetet nem minden oldalon látnak.

Tartalom: Először is bámulatos, hogy 2006 óta megvan a nox-arcana. Sok szerkesztő pár hónap után bezár és vagy új címet keres, vagy új szolgáltatót, esetleg nem is hallunk róla soha többé. Rengeteg modulod van, látszik, hogy sok időt ölsz a blogolásba, mert mind nagyon tartalmasak.
Bejegyzésekből sincs hiány, rendszeresen blogolsz, ezzel etetve az olvasók kíváncsiságát. Tetszik a fogalmazásmódod és a humorod, a helyesírásod is teljesen rendben van. Szeretem, ahogyan megformázod a bejegyzéseid, hogy például a TAG-ekben a bevezető alá beilleszted azt a koponyás sorelválasztót és a többi, ezzel is még egyedibbé teszed a blogod. Tetszik, hogy vannak visszatérő sorozataid, nem csak mindenféle bejegyzést feldobsz a blogodra, hanem kategorizálod őket. Mint például a Sunday best of, ami egyike a személyes kedvenceimnek. Rövid, pár perc alatt át lehet futni akár egy reggeli kávé mellett is, mégis sokatmondó és tartalmas.
A cikkeid között is könnyű eligazodni, nálad nem uralkodik káosz, mindenre figyelsz, hogy rendszerezve legyen.
Az olyan bejegyzéseket nem szeretem, mikor csak egy képet dobnak be mindenféle mondanivaló nélkül, viszont nálad bejön, hogy ha egy új hónapba lépünk, akkor szerkesztesz hozzá egy képet és felrakod. Mert nem a rendes bejegyzéseid próbálod helyettesíteni vele, amikor nincs miről írni, muszájból kiraksz inkább egy képet, hanem ettől teljesen függetlenül jönnek az ilyesféle posztok. Ezek azok az apró dolgok, amik egyedivé tudnak tenni egy oldalt: ha ügyelünk a részletekre és olyan újdonságokat találunk ki, amelyek lehet, hogy apróságoknak tűnnek, mégis ilyenek fogják meg az olvasókat.
A címet is lájkolom: hogy szögletes zárójelbe írod a kinézeted verzióját és nevét, ez is egy apróság, ami még különlegesebbé teszi a blogod.
Még az oldalsávról annyit, hogy ott is mindent feltüntettél, amit csak kell és lehet. A bemutatkozód feldobják a szívecskék, nélkülük túlságosan egybefolyna a szöveg, de te természetesen ezt is megoldottad. A végén pedig zseniális, hogy belinkelted a rólad szóló modult, több helyen is láttam már és szerintem nagyon jópofa, mert ha elkezdjük olvasni a pár szavas bemutatkozókat, így sokkal nagyobb a csábítás, hogy a többi duma is érdekelni fog minket a szerkesztőről. Tetszenek az olyan moduljaid is, amelyekben magadnak jegyzel fel dolgokat, hiszen ha már személyes blogja van az embernek, ez alap. Ahol ilyen modulokat is találok, sokkal közvetlenebbnek gondolom a szerkesztőt, ami növeli az iránta érzett szimpátiát is. A chat felett (és a felette olvasható szöveg alatt) egy kicsit sok a hely, oda talán nincs szükség ennyire, szóval abból nyugodtan visszavehetsz.
Tartalmilag nem igazán tudok beléd kötni, ejj. 😃

Szerkesztő: Komolyan mondom, ilyen kedves emberrel még sosem találkoztam, mint te. Mindenkinek próbálsz segíteni, és tényleg, árad belőled a kedvesség. Örülök, hogy megismerhettelek, s nem csak a blogod olvasója lehetek, hanem a Blogger Közösség által egy kicsit jobban is megismerhettük egymást, mert fantasztikus ember vagy. Legalábbis az a részed alapján, amit nekünk mutatsz. 😜 A humorod is tetszik, jókat szoktam nevetni egy-egy megjegyzéseden, és úgy az egész lényed nagyon szimpatikus. A blogodon is önmagad adod, érezni lehet, hogy örömmel szerkeszted, ami nagyon fontos. Te vagy az egyik kedvenc bloggerem és a legkedvencebb Amym! 😃 Örülök, hogy kezdenek sínen lenni a dolgok, sose feledd, hogy idővel minden rendben lesz, akármilyen kilátástalan is a helyzet, mi pedig mindig itt vagyunk neked! ♡ Nem tudok mit mondani, imádlak. (Nehéz ám egy - majdnemhogy 😜 - tökéletes blognál kritikusnak lenni.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése