2017. szeptember 28.

082. Ne hagyd abba az írást, ha boldogít! } #motiváció


„Create what sets your heart on fire and it will illuminate the path ahead.”

Mostanában több leendő tehetséges íróval is találkoztam, akik valamilyen oknál fogva abba szeretnék hagyni az írást. Vagy nem sikerült jeleskedniük egy pályázaton, vagy nem érték el azt az olvasószámot, amit szerettek volna, vagy egyszerűen nem érzik elég jónak az irományaikat, ezért elszomorodva úgy döntenek, vagy átfut az agyukon, hogy feladják. Nekik fog szólni az elkövetkezendő pár sor, mert tudom, hogy csak elkeseredettségükben döntenek így, szóval egyúttal titeket is bíztatlak arra, hogy karoljátok fel a kedvenc íróitokat, hagyjatok nekik pár kedves szót, tudassátok velük, hogy megéri csinálni, mert nagyon nagy öröm ez bárkinek! De akár eme poszt alatt is üzenhetsz nekik, mert bízom benne, hogy ők is olvassák, akiknek valójában szánom. ♡

Az első és egyben utolsó dolog, amit szeretnék mondani, hogy ne add fel! Köszönöm a figyelmet, ennyi volt ez a bejegyzés. Viccet félretéve, amit most érzel, az egy pillanatnyi állapot. Egy igazi író sosem tudja feladni a szenvedélyét, ha úgy érzed, hogy most nagyon nem vagy formában, akkor tarts egy kis szünetet, lélegezz fel! Aztán pedig írj (és olvass) tovább jó sokat, hogy fejlődj, mert mindig van hova! Ha azt gondolod, hogy nem vagy elég jó, hát bizony fel kell hogy világosítsalak, ha most feladod az egészet, akkor jobb nem lehetsz, bizonyítani sem tudsz, viszont amennyiben folytatod, feltornázhatod magad egy olyan szintre, amiről most még csak álmodozni mersz! Ne törődj a fránya számokkal, bár persze hogy fontos, hogy olvassanak, viszont tapasztalatból mondom, hogy az emberek mostanában ritkán veszik rá magukat egy-egy kommentre. (Akinek nem inge...) Szóval légy kitartó, a munkád meghozza majd a gyümölcsét, nem szabad feladni. Gondolj bele az olvasóid helyzetébe, mi van akkor, ha valakinek te vagy a kedvenc írója? Cserbenhagynád őket? Ha tényleg úgy érzed, hogy nem megy, ne dobd el egyből a tollat, csak szusszanj egyet. Egy kis szünet olykor mindenkinek jól jön, gyakran utána még kitartóbban kergetjük az álmainkat. Az pedig, hogy elutasítják a jelentkezésed egy pályázaton, még nem a világvége! Meríts belőle erőt, próbáld meg legközelebb is! Sokan jelentkeznek egy-egy pályázatra, mindenki nem lehet győztes, lehet, hogy csak éppenhogy lecsúsztál! Emiatt nem kell ennyire elkeseredned! :) Tehát a lényeg, hogy írj sokat addig, amíg élvezed, nem érdemes feladni, hiszen minden olvasmányon érződik, hogy ki mennyi munkát fektet bele, hogy szenvedéllyel írja-e az író. És bizony pont ez fogja meghozni a sikert, csak légy türelmes!


2 megjegyzés:

 1. Szia!
  Teljesen egyetértek veled. Elsősorban a pályázatokra vonatkozó részt tudom reflektálni. Bizony sokan beadják a munkájukat, és van, ahová profi írók is jelentkezhetnek. Az esély nem túl nagy, de minél többször utasítanak el, annál jobban örülhetünk a sikernek.
  A szünet pedig a lehető legjobb tanács, ami ilyen helyzetben adható. "Az író tud írni, de a jó író tud nem írni, mikor nem tud írni". Ez az idézet tökéletesen példázza a megoldást.
  Remek cikk lett, csak így tovább!
  Puszi: V. B.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :)
   Nagyon aranyos vagy, örülök, hogy tetszett.
   Ez az idézet tényleg leír mindent. :)

   Törlés