2017. október 12.

087. 5 tipp, hogyan hirdesd az oldalad Facebook csoportokban } #tippek

Mindenki érdeke az, hogy jól tudj hirdetni - a tiéd is, hogy több látogatóhoz elérjen a munkád, és az olvasóké is, hogy kattintsanak és ne maradjanak le arról, ami érdekli őket. De ha a hirdetés nem vonzó számukra, hiába érdekelné őket a tartalom, nem néznek be hozzád, mert kell valami, ami megfogja őket. Sok múlik az apró részleteken is, éppen ezért hoztam pár tippet - szigorúan saját tapasztalatok alapján -, amik segíthetnek egy jobb hirdetést összedobni! ♡

1. Ne felejts el köszönni

Ha találkozol valakivel, köszönsz, mielőtt szóba elegyednél vele. Miért lenne ez máshogyan az interneten? Köszönj, s az olvasók szemében sokkal közvetlenebb, emberibb leszel. Lehet, hogy nem ismered őket, lehet, hogy csak az a célod, hogy terjeszd az új bejegyzésed, viszont ennek illik megadni a módját, hiszen valahogyan el kell nyerned az olvasóid szimpátiáját. Egy sziasztokot pedig nem tart 3 másodpercnél tovább írni!

2.1. Ne csak egy linket dobj be

Gyakran látom, hogy néhányan se szó, se beszéd, csak az új bejegyzésük linkjét posztolják. Semmi más, csak egy link. Ekkor merül fel bennem a kérdés, hogy egy linkben minek kellene felkeltenie az érdeklődésünk? Lehet akármennyire is vonzó egy cím, kevés! Számomra ez azt sugallja, hogy futtában jöttél hirdetni, nem érdekel különösebben, hogy megtaláld a célközönséged. Lehet, hogy nem így van, de ez jöhet le belőle.

2.2. Ne csak a Facebookos oldalad posztját dobd be

Van, aki már nem csak egy linket posztol, hanem külön oldalt hoz létre a blogjának, viszont a csoportban nem tesz több fáradtságot, csak megosztja a Facebook oldalán közzétett posztját. Ez már egy fokkal jobbnak tűnhet, mint az egy árva link, de még mindig nem túl csábító. Plusz pont, ha a Facebookos oldalad bejegyzésében sem csak a link van, hanem több gondolatot is megosztasz, viszont még ez sem az igazi. De akkor mi a megoldás?

» Írj pár szót a bejegyzésedről, az előzményekről

Akár a Facebookos posztod osztod meg, akár nem. A köszönés után mesélj pár gondolatot a bejegyzésedről, hogy mit olvashatunk pontosan, miért éppen erről írtál, írj egy rövid tartalmat, ami kattintásra késztet minket. Ha a Facebookos oldalad bejegyzését osztod meg, ahhoz is ugyanígy írj! Lehet, abban a posztban ezt már megtetted, viszont az az oldalad lájkolóinak szól, ezért nem árt néhány dologgal kiegészítened, amiket a csoport tagjainak szánsz. (Például egy köszönés is kedves gesztus!) Hogy miért? Hogy lássuk, nem esik nehezedre írnod „nekünk”, hogy tisztában legyünk, mire is fogunk kattintani és a többi egyértelmű indok.

3. Röviden, tömören a lényeget

Ha már megvan, hogy milyen gondolatokat szeretnél hozzáfűzni a linkedhez, tartsd figyelem előtt, hogy nem bejegyzést írsz, csak egy reklámszöveget. A fentebb felsorolt tartalmakat dióhéjban írd le, hiszen pár sor is fel tudja kelteni az érdeklődésünket, ennyiből már bőven kiderülhet, hogy kíváncsiak vagyunk-e a tartalomra, ha pedig igen, akkor úgyis elolvassuk a bejegyzésed.

4. Ha nem új bejegyzést hirdetsz, hanem a blogod:

Bloggerek vagyunk ám, de nekünk is van életünk, így néha elmaradhat egy-egy bejegyzés, viszont ennek ellenére ugyanúgy hirdethetsz. Oszd meg egy régebbi irományod, vagy csak simán a blogod, ez esetben pedig mindenképpen írd le, hogy milyen témákban szoktál írni. Minél kreatívabban fogalmazol, annál több látogatót vonzhatsz az oldaladra!

5. Legyél aktív a csoportban

Mi, bloggerek pontosan tudjuk, mennyire jól tud esni egy-egy komment vagy akár lájk. Ne csak hirdetni járj, hanem nézz be másokhoz, oszd a gondolataid, mert ha látják több helyen is kommentekben a neved, a hirdetésed posztjára is előbb felfigyelnek, ugyanis ismerősen fog csengeni a neved. Puszta kíváncsiság.

Hirtelen ennyi minden jutott eszembe, remélem, ezzel a pár ponttal is tudtam segíteni! Ha ki tudjátok még egészíteni, hajrá! Nektek milyen hirdetési trükkök váltak be?

Legyen szép napotok,
 Thea ♡

9 megjegyzés:

 1. Szia!
  Köszönöm a tippjeidet, mindenképpen kipróbálom őket. :)

  Puszi: Rowena

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Rowena! :)
   Szuper, remélem, eredménye is lesz! ^^

   Törlés
 2. Ebben a témában mindig szívesen olvasok bejegyzéseket, amik segítséget nyújtanak másoknak. (: Köszönöm! Köszönjük!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én pedig boldogan írok ilyen bejegyzéseket. :3 Nagyon szívesen! :)

   Törlés
 3. Szia! Nagyon tetszett a bejegyzésed, hasznos tanácsok, mindeképpen kipróbálom őket! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Nana! :)
   Köszönöm, örülök, hogy kipróbálod őket! ^^

   Törlés
 4. Szia! Nagyon tetszett a bejegyzésed, hasznos tanácsok, mindeképpen kipróbálom őket! :)

  VálaszTörlés
 5. Szia! :D
  Imádom a blogod a design egyszerűen idecsábít engem :D annyira szép :3
  A tanácsokat majd kipróbálom köszönöm :3 hasznos kis bejegyzés lett :3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Sarah! :)
   Köszönöm a szép szavakat, nagyon jól esnek! :3

   Törlés